ФК СОФИЯ СПОРТ 2005 ПОБЕДИ МИНЬОР (ПЕРНИК) С 6:2,НАБОР 2006 ЗАВЪРШИ 5-ТИ НА ТУРНИРА НА СТ.ЛОКОМОТИВ В “НАДЕЖДА“

Отбора на София спорт (р.2005) изигра втората си контрола преди началото на пролетния полусезон.
Оранжевите се изправиха в кв. “Димова махала“ в Перник срещу класиралият се в група “А“ отбор на Миньор и победиха с 6:2.
Двубоят започна равностойно,но в средата на полувремето,след поредица от грешки и карамбол в центъра на терена,топката се озова в дясното крило на домакините от Миньор и от малък ъгъл с много точен и силен удар в близкия ъгъл на вратата на София спорт направи резултата 1:0.
Това сякаш разстрои играта на оранжевите още повече и трудно стигаха да положения,в 25 минута на мача обаче,една топка бе овладяна във въздуха от крилото на София спорт Асен Атанасов в центъра на терена и последва отличен извеждащ пас към голмайстора на тима Георги Асенов,който надбяга защитниците на Миньор и с плътен удар с левия крак изравни резултата.
hqdefault
На почивката оранжевите бяха нахокани от треньора си за вялата игра и това сякаш даде резултат,защото през втората част оранжевите започнаха по-често да диктуват събитията на терена.
При първата по-добра възможност,Георги Асенов овладя една топка в близост до централната линия,Асен Атанасов се включи и получи извеждащ пас по тъча,последва центриране по земя от нисичкия бързак,което намери Кирил Владимиров,който с удар от границата на наказателното поле направи 1:2.
Този гол още повече даде самочувствие и увереност на гостите и те започнаха да създават още положения,при едно от тях Георги Асенов успя да се отскубне от пазача си и излезе сам срещу вратаря,за да направи 3:1.
minior 1 minior 3
Малко след това Миньор върнаха един гол,но това явно подразни отбора на София спорт и докрая успяха да вкарат още три гола,два набута десния бек Георги Сашов,като при един от тях получи перфектен пас от статично положение дело на Александър Йорданов и извисявайки се над отбраната на Миньор вкара за 5:2.
Последният гол вкара изтегления напред централен защитник Алекс Маринов,който получи пас на лявото крило и с по-неудобния си ляв крак успя да придаде страхотен фалцов удар,който прехвърли вратаря на “чуковете“ и попадна в далечния ъгъл.
Веднага след този гол бе свирен и край на мача.

В Неделя на ст.“Локомотив в кв. “Надежда“ набор 2006 взе участие в организиран турнир за набори 2006 и 2007.
След изсипалия се дъжд в 9:00 стартира и първия мач на “фениските“,а съперник бе Сердика София.
Отсъствието на доста от децата през зимата и липсата на тренировки си указа влияние и оранжевите загубиха с 4:1,а почетния гол вкара Илия Танчев.
Във втория си мач София спорт бе решена да победи отбора на РД спорт и показа значително по-добра игра,но след грешка в защитата допуснаха гол,въпреки това обаче съумяха да изравнят и да доведат нещата до пълен обрат,но в крайна сметка загубиха с 2:3.
Така София спорт трябваше да играе за 5 и 6 място,но отбора на Кремиковци не се яви и оранжевите спечелиха служебно.