ЗАВЪРШИ 12-ТО ИЗДАНИЕ НА НЕСЕБЪРКЪП 2017

От 24 до 29 август в Несебър и Слънчев бряг се проведе поредният международен детско-юношески турнир “Несебъркъп“ на който организатор е ФК София спорт със сътрудничество на ОФК Несебър,Община Несебър и БФС.
На терените в Равда,Кошарица и Несебър участие взеха 60 отбора от България,Русия,Румъния и Украйна,изиграха се 123 двубоя в които паднаха 462 гола,а емоциите и футболните страсти на терена и извън него не липсваха.
Трибуните бяха препълнени и даваха страхотно настроение на малки и големи,вдъхвайки им свежи сили в топлото августовско време покрай морския бряг.

София спорт взе участие в турнира с набор 2005,2006/2007 и 2008,като представянето на 2008 бе на много добро ниво.
Водените от Калин Цолов набор 2005 без двама от вратарите си,капитана на отбора Георги Сашов и още някои играчи попаднаха в група със редовния участник на Републиканско първенство Спартак Плевен,Победа Санкт Петербург и Миньор Перник.
    
В първия си  мач фениксите срещнаха Спартак Плевен и изиграха страхотен двубой,който имаше драматичен развой.
Първо оранжевите поведоха с гол на Георги Асенов от свободен удар,който остави на място вратаря на Спартак,последва изравняване,за да се стигне до нов гол от свободен удар на Георги Асенов,но плевенчани успяха да стигнат отново до изравнител гол,за да дойдат и последните няколко минути в които защитата на София спорт проспа една изритана топка към фланга и за дясното крилото на Спартак не остана друго освен да вкара за 3:2.
Софиянци се хвърлиха в търсене на поне точка и бяха доста близо след изпълнен свободен удар от Александър Йорданов,вратаря на Спартак отби със сетни сили в напречната греда топката,тя рикошира и се озова в Емилиян Емилов,който от 4-5 метра насочи кълбото,което отново бе парирано от вратаря на плевенчани, но този път в страничната греда.
Така София спорт загуби злощастно първия си мач с 3:2.
Във втория мач “възражданци“ отново поведоха с гол от свободен удар на Георги Асенов срещу Победа Санкт Петербург,но в последните минути допуснаха изравнителен гол от свободен удар.

Последва и много слабото първо полувреме срещу Миньор (Перник) в което само за първите 2 минути оранжевите допуснаха много груби грешки и изоставаха с 0:2,а до почивката резултата бе дори и 3:0.
София спорт и в този мач нацели веднъж гредата,а веднъж тя бе и на тяхна страна.

Така София спорт 2005 трябваше да играе за 5-6 място срещу отбора на Ботев 57 и за да се отсрами с представянето си оранжевите победиха с категоричното 5:0,а голмайстори бяха Георги Асенов,Асен Атанасов,Кирил Владимиров,Росен Алексов и Мартин Пъдарев.

Набор 2006/2007 имаха за съперници отборите на Шумен,Бдин Видин и Миньор Перник,а за разпределение на местата играха с отбора на Монтана.
Срещу шуменци София спорт записа загуба с 1:3,последва и тежка загуба от Бдин с 2:6 и равенство 2:2 с Миньор Перник,а срещу Монтана “възражданци отстъпиха с 0:2.

Водените от Александър Димитров 2008 поднесоха приятната изненада след фал старт срещу Металург Перник и загуба с 0:3,последваха победи над Несебър с 3:0 и Ахелой с 3:1,за да дойде и мача срещу Хасково,който бе изигран с голямо сърце от  софиянци,но бе загубен в края с 1:0 с което малките лъвове завоюваха 3-то място на турнира.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ МНОГО СНИМКИ И ВИДЕО В РАЗДЕЛ ВИДЕО И ФОТОГАЛЕРИЯ