СОФИЯ СПОРТ 2006 ГРОМИ,ПОБЕДНАТА СЕРИЯ НА 2005 БЕ ПРЕКЪСНАТА,2008 БЕ БЛИЗО ДО ГОЛЯМА ПОБЕДА

Изминалият уикенд бе истински драматичен за отборите на София спорт,които записаха една победа,две равенства и три загуби.
Старт на мачовете бе даден с двубой между София спорт  и Победа 2010 на първенството по Футбол 5 за родени след 1 януари 2009 г.

“Оранжевите“ бяха по-дейния отбор,но не съумяха да грабнат трите точки,а веднъж и гредата им попречи да отбележат.
До края на есенния дял лъвчетата на Йордан Димитров имат тежки двубои с Левски,Царско село,Славия и Национал и ще се опитат да измъкнат поне 3-4 точки.

Александър Димитров и родените през 2008 продължават да показват силни игри и страст вътре на терена,но този път съперник беше добре обиграният и подготвен тим на ДИТ,който в крайна сметка пречупи “фениксите“ в последните минути.

След като ДИТ поведе с 1:0,София спорт обърна развоя на мача в своя полза с голове на Мартин Димитров и Хади Езедин,последва ново равенство,за да се стигне до мрачните последни минути за “възражданци“ в които допуснаха нови два гола,които донесоха победата на ДИТ с 4:2.

София спорт 2005 излизаше в директен спор за 1-вото място с намиращият се на 2-ро място във временното класиране Елит.
При успех  водените от Калин Цолов “ феникси“ щяха да дръпнат с по 6 точки на преследвачите си от Елит и Национал и с 8 на Ферион,които обаче са и с мач по-малко.
Равенството също влизаше в плановете на “възражданци“,но една победа щеше да означава почти сигурно класиране за Първа група и 1-во място в група “В“.

Двубоят започна като едно истинско дерби и остана такова и до самият край на мача.
Напрежение,много борба в центъра на терена и единоборства и малко положения за гол.
Всичко по-интересно идваше от статични положения за двата отбора,като най-сериозното бе пред вратата на София спорт след един изпълнен свободен удар,вратаря Симеон Дерменджиев отби,последва нов удар,който също бе отразен от стража,за да дойде и трети удар от 3-4 метра,който със сетни усилия бе спасен с крак от вратаря на София спорт.

Най-сериозното положение за София спорт бе при едно не добро излизане на вратаря на Елит,който не успя да стигне навреме за една топка,тя попадна в краката на крилото на “оранжевите“ Георги Асенов,който от движение опита удар от воле с опит да прехвърли противниковия страж,но не съумя.
Така мача вървеше към реми,но 12-13 минути преди края на мача,след едно разбъркване,играч на Елит се подхлъзна и не знайно защо съдията на мача свири нарушение за тях фронтално срещу вратата,това доведе до куп протести от играчи и треньори,но решението бе взето.

При последвалия удар Елит поведе с 1:0,но този гол доведе до много дискусии за редовността на гола,защото двама от противниковите играчи бяха заели място точно пред вратаря и през цялото време се опитваха на пречат на вратаря на София спорт да вижда топката,а на всичко отгоре последва и удар с лакът,но в крайна сметка гола бе зачетен.

Това разстрой играта на “оранжевите“,които опитаха да се върнат в мача,но накъсването на играта чрез много нарушения доведоха до загуба за София спорт и сдаване на първото място.
Много полемики се създадоха и с оглед на това,че съдии и делегат не пожелаха да проверяват картотеките на двата отбора,а веднага след края на мача същите се скриха още преди децата да са напуснали терена.
Така серията от 7 поредни победи на София спорт бе прекъсната,а битката за класиране в Първа група се завърза още повече.

Набор 2007 с Димитър Георгиев записа равенство 2:2 с отбора на Сердика и може да съжалява,че не успя да грабне и пълния актив,в крайна сметка в оставащите 3 кръга София спорт ще търси максимален брой точки,а съперници са Септември,Миньор Перник и Царско село.

В Неделя София спорт 2006 имаше за съперник отбора на Витоша Бистрица и най-нормалното бе да се очаква изразителна победа и тя дойде с категоричното 8:0.
През целия мач “фениксите“ диктуваха темпото и се забавляваха на терена като капитана Росен Алексов блесна с 2 гола и няколко асистенции,а по един гол добавиха Кристиян Георгиев,Илия Танчев,Калоян Попов,Алек Окур,Михаела Петкова и Атанас Пелтеков,а силен мач направи и крилото Максим Тасков.

Най-малките от 2010,2011 и 2012 г. имаха за съперник отбора на Барроко на провеждащият се на Бонсист турнир Олимпия къп.
Малчуганите показаха страхотна игра и създадоха много положения,но не съумяха да вкарат и това доведе до загуба с 1:0.

След края на мача децата бяха поканени на церемония на която получиха книжки и тениски с емблемите на грандовете участници в Шампионска лига.
Всеки един от отборите ще защитава цветовете на даден европейски клуб в предстоящото единствено по рода си шоу-Шампионска лига за деца.
София спорт ще представлява отбора на ПСЖ,а самата лига ще носи името “Тринити кидс“ Шампионска лига.
Организатори са Олимпия Футболен Клуб и детски център “Тринити кидс“.

ОЧАКВАЙТЕ СНИМКИ И ВИДЕО ОТ МАЧОВЕТЕ НА СОФИЯ СПОРТ