ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА 2005 ЩЕ БЪДЕ ЧАСТ ОТ ПЪРВА ГРУПА (ОБЗОР НА ИЗМИНАЛИЯ КРЪГ-18.11.-19.11.2017 г.)

В ранната утрин на съботния ден София спорт 2005 имаше един от най-тежките си мачове през последната година.
В  спор за класиране в Първа група “фениксите“ трябваше да мерят сили със здравия отбор на Сливнишки герой.
Двете най-добри защити (София спорт-2 и Сливнишки герой-5 допуснати гола) даваха една предпоставка за повече тактическо надлъгване и борба по целия терен.

Залогът бе голям,победа за София спорт означаваше директно класиране и нужда от поне точка срещу Костинброд в последния кръг,за да бъдат есенни първенци в група “В“,победа за Сливнишки герой означаваше,че при грешна стъпка на “възражданци“ в последния кръг те ще ги изпреварят в класирането,ако разбира се успеят и до победят Орловец (Кокаляне).
Мача започна както се и очакваше,със здрава битка и предпазливи действия и от двата отбора,но София спорт се стремеше да задържа по-често топката и търси атаки от всички страни сред сгъстената защита на противника,който действаше по обичайния си начин на контри.

Първата част завърши при 0:0 като тя ще се запомни главно с няколкото изстрела от от далечна дистанция на София спорт и статичните ситуации за Сливнишки герой от който не дойде нищо опасно.
През второто полувреме София спорт започна да атакува малко по-настъпателно и 12-13 минути преди края на мача Георги Асенов успя да излезе очи в очи с вратаря на Сливница и да хвърли в екстаз всички привърженици,треньори и съотборници.
Това даде още по-голямо самочувствие и увереност на София спорт,които след гола заиграха още по-организирано в защита,а освен това се възползваха прекрасно и от тръгналия в атака тим на Сливнишки герой като в края на мача “фениксите“ можеха да добавят нови два гола,но от 2-3 метра Мартин Пъдарев,след като не успя да запази баланс нанесе удар в страни от вратата,а Славчо Славчев от 4-5 метра не успя да вкара с глава,след като блестящата реакция показа и вратаря на противника,който със сетни усилия изби в гредата.
Трябва да се отбележи,че и съдийство в този мач бе на много ниско ниво,а две чисти дузпи за София спорт бяха подминати по незнайни причини.

Най-важното обаче в случая е,че София спорт успя за трета поредна година да влезе в Първа група и да затвърди своето добро развитие като набор и отбор.

В Събота мачовете не спряха дотук,защото и 2009 имаха за съперник Славия.
Малчуганите на Йордан Димитров показаха желание за игра,но загубиха с 4:1.
Въпреки всичко най-малкото успяха да вкарат почетен гол дело на Марин Маринов,който удари и веднъж гредата,а няколко добри шанса имаше и пред други играчи на “оранжевите“,но те ги пропуснаха.

Александър Димитров и 2008 също изиграха силен мач с отбора на Локомотив София на комплекс “Спортна София“ в парка “Възраждане“,но за жалост записаха минимална загуба с 1:2.

Димитър Георгиев и 2007 допуснаха тежка загуба от Царско село с 0:12.

В Неделя на базата на ДИТ София спорт 2006 излизаше в последен мач от първенството по Футбол 9 за есенния кръг,след като вече си бяха и осигурили класиране за Първа група.
Съперник бе намиращият се на първо място в класирането тим на Левски София.

“Фениксите“ започнаха здраво и с желание мача и първото положение бе за тях,след удар на Илия Димитров.
Постепенно Левски наложи своя стил на игра и доминираше във владението на топката,а успя и да вкара два гола.
Последваха няколко пропуска за София спорт,но те бяха пропилени,а това даде възможност на Левски да вкара нови два гола,за да сложи край на мача с резултат 4:0.