ИСТОРИЧЕСКО ПЪРВО МЯСТО ЗА СОФИЯ СПОРТ 2005 (ОБЗОР НА ИЗМИНАЛИЯ КРЪГ -24.11-25.11.2017 г.)

25.11.2017 г. ще остане в историята за София спорт и в частност водените от Калин Цолов 2005,които успяха да финишират първи в своята група “В“ на първенството по Футбол 11.
В преиграващ се мач с отбора на Костинброд от 5-ти кръг “възражданци“ се нуждаеха от точка или победа,за да са първенци в своята група.
На изкуствения терен на к-с “Царско село“ София спорт излезе без част от основните си футболисти поради здравословни проблеми.

Още в първите минути “оранжевите“ установиха владение над топката и създадоха няколко доста добри положения,които обаче пропуснаха,за да дойде средата на първата част в която след прекрасен пас на Петър Камбуров голмайстора на отбора Георги Асенов излезе сам срещу вратаря на Костинброд и с премерен удар с десния крак я промуши между краката му за 1:0.
Последваха нови добри възможности за гол за София спорт,но някак играта им все пак не бе на високо ниво и в много от случаите се стигаше да прибързани и грешни отигравания и при едно такова след индивидуална грешка в състава на “оранжевите“ Костинброд стигна до равенство 1:1.

“Възражданци“ се вдигнаха и потърсиха нови възможности за гол,но пропуските се редяха един след друг.
През втората част и двата отбора заиграха сякаш по-предпазливо и шансове нямаше много.
Така при 1:1 дойде и края на мача,след който може би осъзнавайки,че не са изнесли най-добрата си продукция играчите на София спорт се поздравиха само с противника и публиката и поеха пътя към съблекалните без много веселби,а и имайки предвид,че това първо място им поставя още по-завишени очаквания и цели през пролетта в Първа група.

В крайна сметка София спорт 2005 завършиха с 1 точка повече от втория Елит,събирайки 25,спечелени след изиграни 10 мача,взети 8 победи,1 равенство и допусната само една загуба с 0:1 от Елит при много спорни обстоятелства в края на мача и при голова разлика 43-3.
По случай първото място и приключването на първенството за родените през 2005,родители,деца,треньори и ръководители се събраха и отпразнуваха подобаващо доброто представяне в ресторант “Вандевил“ в Красна поляна.

     
На Спортна София в Зона Б-5 София спорт 2008 посрещна отбора на ЕСФА в мач от 12 кръг на Футбол 7 и изнесе един не лош мач въпреки леко отпусната играта от страна на “оранжевите“.
Още в първата минута Иван Будинов даде аванс на “възражданци“,преди в края на първата част да последва ново равенство в резултата.
“Фениксите“ натискаха през целия мач и опитваха да стигнат до успеха и това им даде възможност в края на мача с голове на Владислав Стоянов и отново Иван Будинов да победят с 3:1.

Йордан Димитров и 2009 посрещаха Национал в закритата зала на к-с “Царско село“ и изиграха един страхотен мач в който можеха да си тръгнат с нещо повече от минимална загуба с 2:1,но късмета явно не бе на тяхна страна в този двубои.
Голмайстор иначе за малките лъвчета бе Марин Маринов,който за трети пореден мач вкарва гол и с всеки двубои сякаш става по-мотивиран и амбициран за голове и победи с тима на София спорт,превръщайки се в един истински лидер на отбора.

През следващата седмица набор 2005 ще изиграе контролна среща с отбора на Славия на ст.“Славия“,а на 8,9 и 10 декември набор 2010 ще вземе участие на организиран от БФС Коледен турнир на Национална футбола база в Бояна.
На 20 декември пък ще се състои и Коледното тържество на клуба в спортен център Люлин Сиконко.