СОФИЯ СПОРТ 2010 ГРАБНА 5-ТО МЯСТО НА КОЛЕДНИЯ ТУРНИР НА БФС

С изключително добро представяне и силни игри София спорт 2010 грабна 5-то място на организирания от БФС Коледен турнир за деца р.2010 на новооткритата национална спортна база “Бояна“.
В две групи по 5 отбора бяха разпределени записаните за участие 10 отбора.
В група на София спорт съперници бяха още Национал,Левски,Локомотив София и ДФК “Том и Джери“,а в ответната група сили мериха отборите на Славия,ДИТ,Металург Перник,ДФК Лъвчета и ДФК Тигрите.

В първия си мач на 8 декември ( Петък ) София спорт записа загуба със 7:2,която по никакъв начин не отговаря на показаното на терена,но някои груби грешки доведоха до този резултат въпреки силната игра на “възражданци“.
Голмайстори за тима бяха Ясин Сали и Марин Маринов.

Във втората си среща в съботния ден “оранжевите“ се изправиха срещу Национал и видимо притеснени до края на първата част губеха с 0:3.
През втората част обаче момчетата на Йордан Димитров се успокоиха и заиграха по по-добър начин и върнаха едно попадение дело на Ясин Сали,но в края на полувремето Национал направи 4:1.
Третата част продължи като втората с равностойна игра и пропуски и пред двете врати,за да се стигне до нов гол за София спорт отново дело на Ясин Сали,но малко след това Национал отново върна преднината си и направи резултата 5:2,който така и завърши.

В Неделя по програма от 11:00 София спорт играеше с отбора на Локомотив София,а от 13:00 с ДФК “ Том и Джери“.
Още в първия си мач срещу столичните железничари момчета на Йордан Димитров показаха,че са жадни за успехи и със страхотна игра,множество положения и комбинативност нанизаха цели 10 безответни гола.
Същото сполетя и ДФК “Том и Джери“,които също трябваше да вадят топката десет пъти от мрежата си.
Голмайстори за отбора бяха Марин Маринов,Лейс Макзум,Калоян Стоев,Велиян Колев,а в голмайстор на отбора се превърна Ясин Сали,който наниза над 15 попадения за 4 си мача.

Така с две победи и две загуби,при голова разлика 24-12 София спорт 2010 завърши на 3-то място в своята група след Национал и Левски и 5-ти в генералното класиране от 10-те отбора взели участие в Коледния турнир.
След края на своите мачове децата бяха наградени с медали и топка пред бурните аплодисменти от страна на родители,фенове и треньори.