ЗАВЪРШИ 5-ТОТО ИЗДАНИЕ НА “САНДАНСКИ КЪП“…2005 И 2008 НА СОФИЯ СПОРТ ВЗЕХА БРОНЗОВИТЕ МЕДАЛИ

Преди броени дни завърши 5-то издание международния турнир по футбол за деца и юноши “Сандански къп“ 2018 на който ФК София спорт е организатор съвместно с ОФК Вихрен Сандански и Община Сандански.
В турнира тази година взеха участие 53 отбора от България и Македония,а сред тях бяха ЦСКА София,Литекс Ловеч,ДИТ,FC MAC Junior Strumica,Futbol stars Kocani,Bidzo Kumanovo и други.

София спорт бяха представени от четири възрастови групи (2005,2006/2007,2008 и 2009/2010).
При набор 2005 с треньор Калин Цолов представянето бе доста успешно,след като фениксите успяха да завоюват бронзови медали показвайки добра и стойностна игра в повечето мачове.
“Възражданци“ бяха в група с отборите на Мечетата,Септември София 2,Ботев Враца и Литекс Ловеч,а в ответната група съперници бяха Вихрен Сандански,Миньор Перник,ЦСКА и Локомотив Горна Оряховица.
“Оранжевите“ стартираха с мач срещу Мечетата Петрич и категорично надиграха с 3:0 противника,а голмайстори за тима бяха Георги Асенов на два пъти и Асен Атанасов.
В посочения линк може да видите видео от мача с Мечетата Петрич.
https://www.youtube.com/watch?v=f9jLO11Rog4

Във втория си двубой противник бе вторият отбор на Септември София,а победата бе отново на сметката на “фениксите“-3:0,а голмайстори бяха Георги Асенов,Георги Сашов и Мартин Пъдарев.
Третата среща се яви като полуфинал за София спорт,а съперника беше от доста голям ранг-Литекс.
Двубоят се игра на стадиона в Струмяни пред голям брой зрители и мачът вървеше като истинско дерби.

Футбола отстъпваше за сметка на единоборствата и сякаш и двата отбора бяха по-премерени в действията си.
В крайна сметка Литекс победи с 1:0,а опитите на София спорт да изравни не бяха достатъчни,в края на първата част останаха съмнения за дузпа в полза на “възражданци“,но тя не бе свирена.

В следващия мач София спорт имаше за съперник Ботев Враца и играта на “оранжевите“ бе доста вяла и отпусната и това закономерно им коства двубоя-1:0 за Ботев.
На следващия ден Литекс победи Ботев Враца и това означаваше,че София спорт ще играе за 3-то и 4-то място с Миньор Перник.
Двубоя с “миньорци“ бе истинска наслада за окото откъм емоции и голове.
София спорт поведе с ранен гол на Мартин Пъдарев,а още два вкараха Георги Сашов и Петър Камбуров до почивката.

През втората част Миньор опитаха да натиснат,но без успех в началните минути,но след направени повечко смени в състава на София спорт “чуковете“ стигнаха до гол за 3:1,но веднага след това Кирил Владимиров вкара за 4:1.
Последва обаче нова грешка в защитата на “възражданци“ и Миньор намали на 4;2,а само 5 минути преди края получи право да изпълни спорна дузпа,това изправи всички на крака,защото Миньор,ако бяха вкарали щяха да бъдат на гребена на вълната и мача щеше да се превърне в истински “ад“ за “фениксите“.
Резервния вратар на София спорт обаче показа котешки рефлекс и закова топката в обятията си разтягайки се максимално в долния си ляв ъгъл.
Така завърши и мача,за да може София спорт да се радват на бронзовите медали.

Родените през 2006 г. подпомогнати от някои деца от набор 2007 като Дарин Петков,Борислав Дерменджиев и Иван Бобев се паднаха в група с македонския Футбол старс Кочани,Миньор Перник и Локомотив Горна Оряховица.
В първия си двубои “оранжевите“ загубиха с 2:1 от Локомотив Горна Оряховица,а тази загуба бе последвана и от още една срещу Футбол старс с минималното 1:0.
В третия си мач “фениксите“ си завъртяха нулево равенство с Миньор Перник в оспорван двубой изпълнен с много единоборства.

В мача за 7-8 място София спорт срещна ОФК Несебър. Двубоят бе равностоен,но след една атака Несебър успя да поведе с 1:0 и до самия край на мача резултата се запазваше такъв.
В последната минута София спорт имаха право да изпълнят свободен удар в страни от вратата и в наказателното поле бяха вкарани всички играчи на “оранжевите“ заедно с вратаря Георги Додов в опит да изравнят,но това доведе до бърза контра за “моряците“ от Несебър и втори гол.

Александър Димитров и 2008 също успяха да спечелят бронзовите медали.
Старта на “фениксите“ бе разочароващ за треньора им и за самите играчи,особено след силната подготовка и добрите мачове в контролите,но в крайна сметка две загуби от Спорт Вилаж с 1:3 и Беласица Петрич с 1:5 дойде и победата с 2:1 над Металург Перник,което донесе и третото място на 2008.
Голмайстор и в трите мача бе Иван Будинов.
София спорт изигра и още една допълнителна среща под формата на контрола.В нея “фениксите“ врътнаха зрелищно 4:4 с Арда Кърджали.

Йордан Димитров и най-малките от 2009/2010 също започнаха доста тежко турнира със загуба 1:6 от ДФК Мечетата Петрич,но след това последва нулево реми с Вихрен Сандански,което за жалост след това бе съпроводено с нови две загуби от Металург Перник с 0:3 и Спорт Вилаж с 1:3.
В последния си мач малките лъвчета играха силно срещу ФК Бидзо Куманово,но отново допусна загуба с 2:3.

Очаквайте снимки от турнира и шествието из центъра на града.