СОФИЯ СПОРТ 2005 ИЗПУСНА ДА ПОБЕДИ ВИТОША 13 В ЕДИН ЛУД МАЧ…2008 ЗАГУБИХА ТРУДНО ОТ ЦСКА…ОБЗОР НА ИЗМИНАЛИЯ 2-РИ КРЪГ ОТ ПРОЛЕТНИЯ ДЯЛ НА ПЪРВЕНСТВАТА В ЗОНА СОФИЯ

Старта на първенствата в София бе даден,а с него някои набори на София спорт започнаха своята битка за подреждане сред най-добрите тимове в София.
Такъв е тима на 2005,които трета поредна година са сред топ 12 на отборите в София,а през тази година ще атакуват и топ 6.

След нулевото реми срещу Метал Перник,идваше ред на Витоша 13,мач,който щеше да даде много добри отправни точки за борбата в топ 6,ако “фениксите“ съумеят да победят.
Двубоя започна ударно за София спорт,които още във 5-та минута атакуваха опасно отдясно чрез Асен Атанасов,който центрира и от 4-5 метра Георги Асенов стреля,но топката срещна напречната греда и тупна зад вратаря на Витоша 13 и бивш кадър на София спорт Николай Николаев,последва разбъркване,а топката отново се озова в краката на Георги Асенов,който отново стреля,но топката отново срещна гредата.

“Фениксите“ усетиха слабостта в защита на Витоша и започнаха да натискат по-здраво,а в крайна сметка това даде резултат в 10-тата минута на мача когато капитана на “възражданци“ Георги Сашов центрира от свободен удар,а играч на Витоша засече не премерено топката в своята врата.

До края на полувремето “оранжевите“ имаха още 2-3 не лоши възможности за гол,но резултата се запази.
През втората част нещата не се промениха и София спорт отново имаше леко преимущество,което даде резултат за втори път 8 минути преди края,когато след прекрасно извеждащо подаване Кирил Владимиров се озова очи в очи с вратаря на Витоша и с техничен прехвърлящ удар удвои,за да хвърли в екстаз всички.
Веднага след подновяването на играта обаче Витоша получи право да изпълни дузпа.
Симеон Дерменджиев успя първоначално да спаси наказателния удар с крак,но при добавката нападателя на Витоша Михаил Цанев не сбърка.

Последва натиск на Витоша и две минути след края на редовното време те получиха право да изпълнят свободен удар,последва центриране,а с него и разбъркване,топката бе изчистена,но върната обратно в наказателното и на около 4-5 метра от вратата голмайстора на Витоша Цанев вкара за 2:2 шокирайки всички в оранжево.
При гола обаче останаха големи съмнения за засада и ръководство и играчи на София спорт протестираха,но претенциите им не бяха уважени.

Набор 2006 приемаше Септември в дербито на София,а то поднесе емоции като на истинско дерби.
Септември поведоха с 2:0,но София спорт върна интригата с гол на Алекс Гергов,а това даде сили на “фениксите“,че могат да обърнат мача в своя полза,за жалост обаче при една контра атака Септември поведе с 3:1,но минути преди края новото попълнение Алексей Петров вкара за 2:3.
“Възражданци“ натиснаха и успяха да вкарат,но гола бе отменен заради засада на Кристиян Георгиев.

В Неделя Александър Димитров се изправяше с неговите 2008 срещу ЦСКА в мач,който се явяваше като един от най-важните в борбата за призовите места във Втора група.
София спорт започнаха силно и натиснаха,но постепенно ЦСКА поизравни играта.
Двубоят се развиваше с по-постепенни атаки на “възражданци“ и контри на ЦСКА,но сериозни положения пред двете врати нямаше чак толкова.
В крайна сметка ЦСКА успя да накаже една грешка в защитата на София спорт и това им донесе трудната победа с 1:0.
Страхотен мач за тима на София спорт направи вратаря Павел Ризов.

Димитър Георгиев и 2007 успяха да запишат първа победа за пролетния дял със 7:1 над Урвич Панчарево.
През целия мач “оранжевите“ доминираха и можеха да победят и с повече,а в крайна сметка голмайстори бяха Борислав Дерменджиев с хет-трик,Мартин Марин с 2 попадения,а по едно добавиха Божидар Стоянов и Денис Иванов.
С няколко асистенции се отчете и Дарин Петков.

Йордан Димитров и 2009 почиваха в този кръг.