СОФИЯ СПОРТ 2005 ЗАГУБИ ОТ ЛЕВСКИ,2006 ИЗВОЮВА НУЛЕВО РЕМИ С ЦАРСКО СЕЛО,2008 ПРОПУСНА ДА ПОБЕДИ ВИТОША БИСТРИЦА-ОБЗОР НА ИЗМИНАЛИТЕ МАЧОВЕ 14.04.-15.04.2018)

През изминалия уикенд три от отборите на София спорт имаха тежки съперници в двубоите си от първенството.
В съботния ден София спорт 2005 се изправяха срещу един от претендентите за титлата в тази възраст,отбора на Левски.
“Фениксите“ започнаха сковано мача и след една досадна грешка и пробив през левия фланг се стигна до ранен гол за Левски,който сякаш събуди “оранжевите“ и те започнаха да играят по-концентрирано в защита.
Левски трудно намираше начин да стигне до нещо по сериозно,но и атаките на София спорт не вещаеха някаква по-сериозна опасност.
Все пак на два пъти вратаря на “възражданци“ Симеон Дерменджиев трябваше да се намесва и го направи акуратно.

При гол пасив завърши и първа част,а на почивката треньора на София спорт вметна някои корекции които трябваше да направят играчите и през втората част започнаха с малко по-свежи идеи в атака,а в защита нещата изглеждаха още по-добре.

Малко след средата на втората част нова грешка в защитата на “фениксите“ доведе до втори гол за Левски,което сякаш попари надеждите им да откраднат поне нещо от този мач.
Малко след втория гол на тима от Герена обаче бе отменен гол на София спорт заради засада до който се стигна след центриране от фаул.
В последните минути София спорт извършиха няколко смени,които нарушиха баланса в играта и в опита си да стигнат до поне почетен гол допуснаха нови два,с което бе оформен крайния резултат:
София спорт-Левски 0:4.

Водените от Йордан Димитров 2009/10 се изправяха срещу тима на ЦСКА,който не се радва на високо място в класирането,а напротив сред едни от последните е и мача се оказваше като възможност за престижна победа на София спорт.
След не лош мач и две греди на Марин Маринов,плюс отлични възможности за нападателя на “фениксите“ Ясин Сали,които бяха пропуснати ,“възражданци“ бяха наказани с два гола и загубиха с 0:2,а с пропуски още се отчетоха Марин Маринов и Сава Фурнигов,а веднъж шут на Калоян Калчев мина на сантиметри от гредата.

Димитър Георгиев и 2006 също имаха тежък съперник-тима на Царско село,но амбицията на “възражданци“ бе отново да спрат устрема на “царете“ като измъкнат поне точка,както го сториха през есента и успяха след като си поделиха по една точка след хикс 0:0.
Царско село удари на два пъти и гредите,но няколко добри положения бяха пропуснати и от страна на София спорт.

В Неделя Александър Димитров и 2008 се изправяха срещу Витоша Бистрица,отбор,който впечатлява с изявите си и най-вече с едно от своите деца,което странно или не е момиче,което правеше впечатление с физиката си,борбеността и изпълнението на тъчове,а трябва да кажем,че и техниката и не отстъпваше на останалите качества.
Двубоят започна с лек превез на Витоша,но постепенно София спорт намери своята игра и поведоха с 1:0 след гол на Петър Петров,а това им даде още по-голям импулс и стигнаха до втори,дело на Методи Петров.
До края на мача “фениксите“ обаче вместо да увеличат аванса си,допуснаха да бъдат изравнени,а в самия край на мача гол на Петър Петров бе отменен заради доста съмнителна засада.

Набор 2007 от своя страна се изправяха срещу Урвич (Панчарево) или иначе казано втори отбор на Локомотив (София) и с няколко липсващи от състава не успяха да покажат най-доброто си лице,но направиха един никак не лош мач,независимо от крайния резултат 1:4 в полза на Урвич.
Голмайстор за тима бе Борислав Дерменджиев,който вкара от свободен удар в края на мача,за да оформи крайния резултат.