СОФИЯ СПОРТ 2009 ПОБЕДИ С 4:3 ЛЕВСКИ СЛЕД ПЪЛЕН ОБРАТ ОТ 0:3,2008 ЗАПИСА РАВЕН С ДИТ (ОБЗОР НА ИЗМИНАЛИТЕ КРЪГОВЕ 21-25.04.2018)

В съботния ден София спорт 2009 поднесе страхотна изненада на своите привърженици,след като успяха да победят втория отбор на Левски (Люлин) в много атрактивен двубои със седем гола.
След като губеха с 0:3 след първата част София спорт като истински “феникси“ възкръснаха от пепелта и демонстрираха характер правейки пълен обрат.
Голмайстори за тима бяха Калоян Калчев,Ясин Сали,Марин Маринов,а веднъж и автогол на играч на сините помогна за знаковата победа с 4:3,която затвърди на 9-то място тима,а ще даде и доза спокойствие,самочувствие и увереност преди важния двубой с ОФК София.

Калин Цолов и 2005 имаха трудната задача да вземат нещо от един от претендентите за титлата в група “А“ -Национал.
Двубоят започна с повече притежание на топката от страна на Национал,но трудно стигаха до вратата на “възражданци“.
При един грешен пас в центъра от страна на София спорт обаче след една дълга топка,защитата на “оранжевите“ заспа и не навременната намеса на вратаря доведоха до суматоха в наказателното,топка все пак бе изчистена,но само,за да може да попадне в краката на играч на Национал,който със страхотен шут извън наказателното не остави шансове на вратаря на София спорт Симеон Дерменджиев.

Двубоят продължи по същия начин,както и започна,Национал трудно стигаха до положения,а сто процентовите тотално липсваха,благодарение и на доброто групиране в дефанзивен план от страна на София спорт,но “зелените“ все пак диктуваха темпото и често започнаха да разчитат на дълги топки,което доведе и до втори гол в 20-та минута.
През втората част София спорт излезе по-добре организиран и опита да създаде някои положения за гол,но без успех,а в края на мача от ъглов удар се стигна и до трети гол за Национал.

Димитър Георгиев и 2007 се изправиха срещу Ултра спорт в Неделя,но изненадващо завършиха 2:2,след куп пропуски от страна на “оранжевите“,които имаха над десет голови ситуации,но липсата на концентрация и доза шанс им попречи да вземат трите точки.
В крайна сметка след като Ултра спорт повеждаха на два пъти след груби грешки в защитата на София спорт,първо Дарин Петков изравни,а за крайното 2:2 се разписа и Борислав Дерменджиев,след страхотно изпълнение на фаул.

Александър Димитров и 2008 записаха също 2:2 срещу втория във временното класиране в група “Б“ ДИТ.
“Възражданци“ изиграха страхотен двубой в който имаха превъзходство през всичките минути,но първи поведоха ДИТ през третата част,но след няколко минути София спорт успя да върне равенството след гол на Петър Петров,само минута след гола му обаче,ДИТ отново се оказа напред в резултата,за да дойде и пълната драма към края на мача когато Петър Петров отново се оказа герой за “фениксите“,за да направи крайното 2:2.

Мачът на набор 2006 с ДИТ в този кръг бе отложен.

В Сряда се изиграха и отложените мачове на 2005 и 2006 заради участието им в Gallini World Cup в Италия.
Водените от Калин Цолов 2005 записаха победа с 2:1 над Миньор (Перник),но определено успяха да измъкнат трите точки с много колеблива и лежерна игра.
След като Миньор поведе и играеха по-нахъсано,все пак през втората част след добър извеждащ пас към нападателя на София спорт Георги Асенов “фениксите“ изравниха,а в самия край на мача дясното крило на тима се откъсна и бе фаулиран в близост до наказателното поле,а зад топката застана Георги Асенов,който в стил Христо Стоичков отбеляза прекрасен гол с левия крак,за да даде трите точки на “възражданци“.

Набор 2006 пък записа доста по-убедителна победа (4:2) ,а показа и по-добра игра срещу Левски-Раковски.
Голмайстори за тима бяха Алексей Раданов на два пъти,Кристиян Георгиев и Алекс Гергов.