ФК СОФИЯ СПОРТ И ЛЕВСКИ СОФИЯ СА ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В КУПА “ВЪЗРАЖДАНЕ“

Завърши първото издание на турнира по футбол за купа “Възраждане“,който бе организиран от ФК София спорт и район Възраждане за деца родени през 2010 и 2011/2012 г.
На терените на комплекс “Спортна София“ в парк Възраждане в рамките на два дни-19 и 20 май се изиграха 36 двубоя в двете възрастови групи.
Стотици зрители станаха свидетели на много футболни емоции,голов спектакъл и интригуващи мачове.
Сред наблюдаващите малките таланти бяха бивши и настоящи футболисти и ръководители,сред които национала на България Ивелин Попов,бившият играч и директор на Левски Христо Йовов и Мартин Керчев.
В последния ден от турнира се изиграха полуфинални и финални срещи,а претенденти за короната в двете възрастови групи бяха при 2010 София спорт и ЦСКА,а в другия полуфинал Левски и Национал.



“Фениксите“ показаха,че са отбор с който трябва да се съобразяват и успяха да победят с 2:0 ЦСКА с голове на Ясин Сали и Марин Маринов,за да си осигурят място на финала.
Левски от своя страна разгроми с 5:0 Национал.
Така дойде ред и на финала в който мача започна с много единоборства,а изненадващо или не София спорт поведе с гол на Ясин Сали,което шокира Левски.

Сините опитваха да стигнат до гол,но това не им се отдаваше,въпреки всичко след два удара на Левски топката срещаше напречните греди,но гол до края на първата част не падна.
През второто полувреме Левски заигра още повече на скорост и в крайна сметка стигнаха до изравнително попадение,но малко след това бяха попарени след нов гол на Ясин Сали,който добави една избита топка след удар на Марин Маринов.Това попадение донесе и победата на “възражданци“ и първи шампионски трофей във витрината на клуба и то навръх петгодишнината от създаването на София спорт.
Така в рамките на един турнир водените от Йордан Димитров момчета победиха и трите гранда Левски,ЦСКА,Славия,а завършиха и с реми 1:1 срещу една от най-добрите школи у нас Национал




До момента на няколко пъти в клуба 1-вото място се изпълзва,след като 2005 загуби два финала,а един загуби и 2006 на турнир в Монтана.
Вратаря на София спорт Никола Дамянов,защитника Калоян Калчев,Дамян Колев и Тинко Станковски допринесоха за неописуемата радост.
За 3/4 място Национал победи с 3:1 ЦСКА.

При 2011/2012 полуфиналните сблъсъци бяха между  Национал и Победа,мач завършил с категоричното 8:0 за Национал,а в другия двубой Левски победи Септември с 5:2.
На финала Левски и Национал показаха страхотни умения и спортна злоба,но големият победител бе Левски,който победи с категоричното 8:1.

В малкия финал Септември победи с 4:1 Победа.



След края на двубоите бе и официалното закриване на турнира на което официални гости бяха кмета на район Възраждане,г-жа Савина Савова и управителя на спортен комплекс “Спортна София“ Цвети Божидарова.

Всички участници в турнира бяха наградени с грамоти и медали,а за призовите места бяха връчени и купи с топки с отборите участници на Световното първенство в Русия през тази година.


Индивидуални награди бяха връчени и в три категории,а именно:
1.Най-добър вратар -Велислав Николов (ПФК Славия София)
2.Най-полезен играч-Калоян Калчев (ФК София спорт София)
3.Голмайстор на турнира-Александър Стоилов (ПФК Левски София)

ТОЗИ ТУРНИР Е ПЪРВИЯТ ОТ ПОРЕДИЦАТА ЧЕСТВАНИЯ ПО СЛУЧАЙ ПЕТАТА ГОДИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ФК СОФИЯ СПОРТ,ПРЕЗ ЮНИ 20-25 И АВГУСТ 24-29 НА БЪЛГАРСКОТО МОРЕ ЩЕ СА И ДРУГИТЕ ДВА ТУРНИРА,КОИТО ВЕЧЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ФК СОФИЯ СПОРТ ОРГАНИЗИРА,А КЪМ МОМЕНТА ЗА ЮНСКОТО ИЗДАНИЕ СЕ ОЧАКВАТ НАД 60 ОТБОРА ОТ 10 ДЪРЖАВИ.
ЗАПИСВАНИЯ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ НА ТЕЛЕФОН:
0887605960 или 0878271443   Владимир Стоянов

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ  ВИЖТЕ ТУК
www.nesebarcup.com  
www.sandanskicup.com

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ ТУРНИРА
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КРАЙНО КЛАСИРАНЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК