СОФИЯ СПОРТ СТАРТИРА ПЪРВЕНСТВАТА И ПРИ ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ ГРУПИ

На 15.09.2018 г. бе даден старт и на мачовете при Подготвителните групи.
В съботния ден София спорт започна с мач на родените през 2007 година.
Водените от Димитър Георгиев момчета изиграха добър мач срещу Спортист 13 на базата в ПЖИ и може да се съжаляват,че не си тръгнаха с три точки.
Гол на “оранжевите“ бе отменен поради засада,а двата отбора си размениха по една греда.
София спорт като цяло обаче създаде повече положения,а и по-чисти,но крайния резултат е 0:0.

От 11:00 на комплекс “Царско село“ София спорт 2009 с треньор Йордан Димитров се изправи срещу Атлетико Артен (втори отбор на Славия).
“Фениксите“ тотално надиграха противника си и закономерно постигнаха убедителна победа с 5:1,след 5 гола на Ясин Сали и един на Теодор Илиев,а пропуснатите положения бяха още поне толкова.
И тук гредите не подминаха София спорт.

На комплекс “Спортна София“ другият отбор воден от Йордан Димитров,но с една година по-малките,набор 2010 се изправиха срещу Левски-Раковски.
Левски бе доминиращия отбор и физически по-здрав,което допринесе за неприятната загуба с 0:6.
Съдията на мача пък показа червени картони на треньора на София спорт Йордан Димитров и на Марин Маринов.

От 15:00 часа на изкуствения терен на комплекс “Спортна София“ София спорт 2006 се изправяше срещу ЦСКА 1948.

Водените от Димитър Георгиев момчета започнаха ударно,след като Алексей Раданов преодоля трима играчи на противника и с точен и плътен удар не остави шансове на вратаря на ЦСКА.

Само минути след силното начало на “оранжевите“ сякаш нещо или някой ги прокле и грешките заваляха една след друга и те костваха три безответни гола до почивката.
След нея нещата не се промениха кой знае колко и ЦСКА вкара още три попадения с което инкасира тежка загуба за София спорт на старта на сезона с 1:6.
РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ТУК

Веднага след този мач се играеше и двубоя на родените през 2008 на закритата зала в Драгалевци.
Съперник бе Миньор Перник,а двубоя бе като цяло равностоен,но Миньор съумя да материализира повече от създадените положения и победи с 3:2.

В Неделя от 9:30 на изкуствения терен на ст. “Георги Аспарухов“ децата родени през 2005 година се изправяха срещу Левски София,може би най-тежкия съперник за София спорт в тази възраст.
Началото за София спорт бе добро,като още в първата минута имаха шанс да открият резултата,след като Стивън Николов излезе сам срещу вратаря,но от малък ъгъл стреля право в ръцете на стража на Левски.
Оттам,сякаш всичко се обърна 180 градуса,защото само след две минути Левски поведе,а до края на първата част резултата бе 5:0 за сините,които видимо превъзхождаха “оранжевите“ най-вече във физически аспект.
Втората част София спорт малко се посъвзе и опита да промени нещо,но не бе достатъчно,защото Левски вкара още пет гола с което нанесе най-тежката загуба на София спорт 2005 в историята до момента в официален мач.
Редно е обаче да подчертаем факта,че тази селекция на Левски и този отбор са най-силният в тази възраст и трудно би се намерил отбор,който да им се противопостави.