СТАРТИРА ПЪРВЕНСТВОТО НА ДЕЦА РОДЕНИ 2004/2005 Г.

На 02.09.2018 г. стартира първенството на Деца родени 2004/2005 г.
В първия кръг ФК София спорт бе гост на Локомотив София на изкуствения терен в Надежда.
“Фениксите“ започнаха с доминация мача и създадоха редица положения преди да се стигне до откриването на резултата след майстори удар на капитана Георги Сашов.
София спорт продължи с настъпателната игра и търсене на втори гол,който дойде след удар на крилото Георги Асенов,след като бе изведен по чудесен начин.
Втория гол сякаш приспа “оранжевите“ и те се отпуснаха доста,което им коства гол в тяхната врата две минути преди края на първата част.
През второто полувреме Локомотив София се съвзе и започна да задържа повече топката,а София спорт разчиташе на контри,които не бяха никак безопасни,при две от тях се стигна и до удари в гредата на Георги Сашов и .
София спорт се бранеше доста добре,но физическите им сили се изразходваха,след като само преди два дни те се върнаха от турнир в Несебър,а голяма част от играчите бяха неразположени и пропуснаха мача.
В края на мача за жалост на “възражданци“ от нищо и никъде падне изравнителен гол за Локомотив София,след като едно наглед безопасно центриране стигна наказателното поле на “оранжевите“,те не съумяха да изчистят добре,топката премина през редица рикошети,преди да попадне в краката на играч на “железничарите“,който донесе точката в края на мача.
Три изпуснати точки за София спорт,но все пак не лошо начало.

Във втория кръг от първенството София спорт бе домакин на Олимпиец и очаквано победи с 6:1,а цифровото изражение можеше да е и по-голямо,тъй като и в този мач топката срещна на два пъти гредите.
“Фениксите“ доминираха през целия мач,но на няколко пъти допуснаха суматоха пред вратата си,а при една груба индивидуална грешка в защита Олимпиец отбеляза единствения си гол.
Голмайстори за София спорт бяха Георги Сашов-2 гола,Георги Асенов,новото попълнение Стивън Николов,който се завръща в клуба,Александър Йорданов,а веднъж и играч на Олимпиец си вкара автогол.
Особено красив бе четвъртия гол на София спорт,който бе организиран като по учебник,след изпълнение на аут от страна на “възражданци“ топката бе предвижена с 5-6 паса за 6-7 секунди до наказателното поле на противника,гол,който заслужава само аплодисменти.