СОФИЯ СПОРТ 2005 ЗАГУБИ ОТ ЦАРСКО СЕЛО ЗА КУПАТА НА БФС,НО СЕ РЕАБИЛИТИРА СРЕЩУ ЧАВДАР ЕТРОПОЛЕ В ПЪРВЕНСТВОТО,МАЛКИТЕ ЛЪВЧЕТА ОТ 2010 С ПОРЕДНА КАТЕГОРИЧНА ПОБЕДА (ОБЗОР НА МАЧОВЕТЕ ОТ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА)

Във  Вторник София спорт изтегли късата клечка в първия кръг за Купата на БФС като се падна срещу тима на ФА Царско село.
Двубоят се игра в Четвъртък на комплекс “Царско село“ и идваше в може би не най-подходящия момент за София спорт с оглед на това,че само преди четири дни се изигра тежък мач срещу Левски на ст. “Георги Аспарухов“.
Двубоят започна както и срещу “сините“,с положение за София спорт,което обаче доведе единствено до ъглов удар от който не произлезе нещо по-опасно.
Не така стояха нещата в петата минута на мача,когато Царско село изпълни ъглов удар и след щастлив рикошет и колективна грешка в защитата на “оранжевите“ се стигна до гол за Царско село.

След тази ситуация двубоят продължи до края на първата част с леко преимущество във владението на топката от страна на Царско село,но без положения пред двете врати.

Втората част започна по същия начин,както и завърши втората,но десетина минути след началото на второто полувреме Царско село стигна до втори гол,а това сякаш прекърши София спорт и те инкасираха до края на мача нови четири гола за крайното 6:0 в полза на “царете“.
Георги Сашов можеше да донесе поне почетен гол за “възражданци“,но пропусна останал сам очи в очи с вратаря на Царско село.
Така София спорт отпадна в първата квалификация за Купата на БФС.

Запис на мача между Царско село и София спорт може да гледате ТУК
 
В Събота денят започна ударно за отборите на София спорт,след като,първо на комплекс “ДИТ“ в Драгалевци София спорт 2008 записа победа с 1:0 над тима на Барокко,а в герой за “оранжевите“ се превърна Иван Будинов.
Двубоят като цяло бе равностоен,но София спорт пропусна по-чисти положения за гол от противника,който имаше две отлични възможности,но вратаря на “възражданци“ реагира по-перфектен начин.
              

Последва гръмка победа на водените от Йордан Димитров деца,родени през 2010 г. в залата на комплекс “Царско село“ с 8:1 над тима на Барокко.
Два гола на Велян Колев,два на Марин Маринов,три на Ясин Сали и един на Борислав Станев с глава донесоха категоричната победа.

И в третия мач от деня се стигна до изразителна победа,след като водените от Димитър Георгиев-Шустера надвиха с 5:1 тима на Люлин.
Голмайстори за отбора бяха на два пъти Борислав Дерменджиев,Кирил Курдаланов,Фатих Сали и Дарин Петков,а “възражданци“ пропуснаха и още куп положения,с който резултата можеше да е и по-голям.

След обяд нещата за отборите на София спорт обаче не бяха толкова розови.
Първо набор 2006 загуби тежко с 2:6 от Септември (ДИТ).
ДИТ поведе с 1:0,но последва бърз отговор от страна на “оранжевите“,които изпълниха свободен удар чрез капитана си Росен Алексов,който не изглеждаше много застрашителен,но топката бе оставена от вратаря на ДИТ да тупне и да се заби точно под гредата,за да не остави шансове за намеса.
Резултата обаче не се задържа дълго време при равен резултат,защото “сините“ стигнаха до нови три гола,а в края на първата част Алексей Раданов върна надеждите за София спорт да вземе нещо от този мач.
Втората част обаче донесе нови три гола за ДИТ.

Родените през 2009 малчугани се изправиха срещу Олимпиец на комплекс “Спортна София“,но записах тежка загуба с 0:9.
В този мач почти нищо не се получи за “възражданци“.

В Неделя родените през 2005 имаха гостуване в Етрополе на тамошния Чавдар.
При отлични условия и топло време,София спорт имаха за задача да вземат победата,за да могат да се съвземат след двете поредни тежки загуби от Левски и Царско село и започнаха мача доста настървено и с тотална доминация,но чистите положения липсваха за сметка ъгловите и свободните удари,които обаче не донесоха така жадувания гол.
Домакините от своя страна разчитаха повече на контри,но те не се получаваха.
Така закономерно може би дойде и края на първата част и резултат 0:0.
С малко корекции и инструкции София спорт излезе на терена още по-амбициран и с доста повече скорост в подаванията,което даде ефект бързо.

Стивън Николов бе изведен отлично и реализира така чакания гол,това успокои “оранжевите“ и те започнаха доста по-уверено и със самочувствие да взаимодействат в пасовете си и само минута след първия гол,в рамките на една или две минути нанесоха нови два тежки удара по амбициите на Чавдар.
До края на мача София спорт направи куп нереални пропуска с което пропусна да нанесе и по-тежка загуба на “червените“ в този мач.
В крайна сметка трите точки отлетяха за София и това даде възможност на София спорт да се изкачат на 6-тото място във временното класиране с равен брой точки с четвъртия и петия в подреждането,съответно Национал и Септември.
На първите три места са Левски,Славия и ЦСКА.
В Следващия кръг София спорт приема Ботев 57 на своята база на ВСУ “Любен Каравелов“ в Суходол.