ПОБЕДА ЗА 2005 СРЕЩУ ОЛИМПИЕЦ,СОФИЯ СПОРТ 2008 ЗАГУБИ ОТ МАРЕК

София спорт 2005 изиграха втория си мач при Деца А за пролетния дял и съумяха да се реабилитират за слабото представяне срещу Локомотив София в първия кръг,след като успяха да се наложат с 2:1 над тима на Олимпиец.
   
Оранжевите започнаха настървено мача на терена на 57 СУ,а същото важеше и за домакините.
Няколко чисти положения бяха пропуснати от фениксите,които се опитваха да разигрват продължително топката и да редят атака след атака,но промяна в резултата липсваше.
Стигна се до статично положение малко пред центъра,където защитник на Олимпиец изпълни и в опит да центрира в наказателното поле изпрати топката директно към вратата на Симеон Дерменджиев,а топката в последния момент се снижи и изненада неприятно стража на София спорт.
   
Възражданци натиснаха още по-здраво и съумяха да изравнят след гол на Стивън Николов дошъл след хубава атака и чудесен извеждащ пас на Александър Йорданов.
До края на първата част София спорт можеше да вкара още голове,а два които посетиха мрежата на Олимпиец бяха отменени заради засада,при единия от тях засадата бе много съмнителна.
   
Фениксите не се спряха дотук и продължиха с натиска и през втората част и това даде резултат.
Йордан Иванов отне в центъра,подаде към Стивън Николов,който с едно докосваване намери Георги Асенов и крилото на София спорт вкара за 2:1.
До края на мача имаше безброй итересни моменти и за двата отбора,както и по една греда,но в крайна сметка София спорт отмъкна трите точки.

Водените от Александър Димитров феникси от 2008 записаха тежко поражение от Марек с 6:1.
След гръмката победа над Кюстендил в миналия кръг възражданци трябавеше да преглътнат вкуса на загубата,която дойде след бледо представяне и липса на достатъчно бойкост и мотивация.
Марек показа по-агресивна игра и закономерно стигна до този резултат.
София спорт също имаше своите шансове,но те бяха пропилени с изключение на една,тази за гола на Мартин Димитров.

Следващата седмица участие в първенствата на БФС започват и всички останали отбори на София спорт (2006,2007,2009 и 2010).
Очаквайте подробности и обзор на изиграните мачове.