СОФИЯ СПОРТ 2010 НОКАУТИРА ЛЕВСКИ,2008 СЕ НАЛОЖИХА С 1:0 В ОСПОРВАН МАЧ С АРЕС (ОБЗОР НА МАЧОВЕТЕ 15-16.03.2019 г.)

Съботния дел започна с няколко много интересни мачове,един от тях бе дербито между София спорт и ОФК София при родените през 2007 година.
Възражданци излязоха за този мач незнайно защо без нужната мотивация и агресия и това се видя на терена,където ОФК създаде няколко добри възможности,а при една от тях и поведе в резултата.
Отбора на Димитър Георгиев имаше шанса на изравни,дори и да поведе в резултата,но фрапанти пропуски и веднъж гредата не позволиха на София спорт да създаде по-голяма интрига.
В крайна сметка ОФК записа победа с 3:1,а почетното попадение за възражданци бе дело на Дарин Петков.

В закритата зала на комплекс “Царско село“ приятната изненада в първенството на Футбол 5 София спорт приемаше Левски и се канеше да им вземе скалпа.
Двубоя започна ударно за София спорт и те натиснаха от първата минута Левски и не след дълго излязоха напред в резултата чрез своя голмайстор Ясил Сали,който малко по-късно вкара и за 2:0.
Левски успяха да върнат интригата вкарвайки за 2:1,но малко след това отново Ясин Сали оформяйки хеттрика си направи резултата 3:1.
Левски съумя да вкара отново за 3:2,но нямаше сили за повече.
Отличен мач направи и капитана Марин Маринов,както и всички деца взели участие в двубоя.
С тази победа София спорт заявяват сериозно участие в борбата за шампионската купа при 2010.

Александър Димитров и 2008 записаха много важна и ценна победа с 1:0 над Арес.
Двубоят се игра на закритата зала в Драгалевци и бе с истински заряд,много емоции и положения и пред двете врати,но Павел Ризов бе заключил вратата си в този мач и не позволи на топката да навести мрежата му.
В крайна сметка обаче нападателя на София спорт Иван Будинов вкара за победата с 1:0,така както вкарва и братовчед му Мирослав Будинов,който играе за Ботев Враца в елита ни.

В Неделя София спорт 2005 подобно на 2010 се изправяше срещу Левски с тази разлика,че при 2005 г. Левски диктува събитията на терена срещу всички съперници и от началото на сезона е отбора с най-много вкарани голове и най-малко допуснати и е само на седем гола от кот 100 отбелязани гола,имайки предвид,че до края на сезона остават 10 кръга.
Възражданци обаче се бяха подготвили много сериозно тактически за този мач и се надяваха,че и домакинския фактор и естествения терен ще допринесат за по-доброто представяне,а то бе факт.
След близо 30 минути игра Левски почти не намираше пролуки за нещо по-сериозно пред вратата на Симеон Дерменджиев,който в редките случаи в които трябаше да се намесва го правеше с вещина.
Точно тогава обаче едно неразбирателство и липса на комуникация в защитата на София спорт позволи на Левски да накажат тази неточност и те поведоха с 1:0.
Този гол не бутна фениксите и те можеха да стигнат скоро до равенството,но Стивън Николов не съумя да преодолее вратаря на Левски,с който бе останал очи в очи.
Втората част продължи също с трудности за Левски,но в в средата на втората част,след изпълнение на ъглов удар те успяха да удвоят.
Треьора на София спорт Калин Цолов направи някои промени и даде шанс на всички за участие,а това малко наруши баланса на игра на фениксите и те допуснаха трети гол в самия край на мача.
В крайна сметка София спорт-Левски 0:3

Последния мач за Неделя бе на набор 2009,които съумяха да се наложат с добра игра и резултат 2:0 над Щурче,а голмайстори за тима бяха Марин Маринов и Адриян Петров.
Силен мач изнесоха и капитана Сава Фурнигов и Денислав Пейчев.