ЗАВЪРШИ ПОРЕДНОТО ИЗДАНИЕ НА НЕСЕБЪРКЪП 2019 г. СОФИЯ СПОРТ 2008 ГРАБНА ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ,А 2010 И 2005 СЕ ЗАДОВОЛИХА СЪС СРЕБРОТО,2006 БЕ БЛИЗКО ДО ФИНАЛА,НО В КРАЙНА СМЕТКА ЗАВЪРВИ ЧЕТВЪРТИ

От 24 до 29 август се проведе поредното издание на международния турнир по футбол Несебъркъп 2019 г.
Участие в него взеха 62 отбора в различните възрастови групи.
В надпреварата се включиха отбори от България,Румъния и Украйна,сред които Александрия (Румъния),ФК Ураган Украйна,ФК Елита Бучач Украйна и ДЮСШ Хмелницкий Украйна.

Отборите на София спорт се представиха на необходимото ниво като завоюваха едно първо,три втори,едно четвърто място,а 2009 останаха на последното 9-то място,въпреки че имаха шанса да бъдат доста по-нагоре в подреждането.

София спорт 2005 записа три убедителни победи в групата си.
Първо бе сразен с 5:0 тима на Раковски Ивайловград с 5:0,последвна победа с 2:0 над Поморие,мач който ще се запомни с многобройните пропуски на “фениксите“,за да дойде и решаващия мач за определяне на финалиста с ФК Шумен 2007.
 

 
Двубоя бе с огромен заряд и въпреки,че София спорт поведе с 3:0 и изглеьдаше протоколна победата на “оранжевите“ Шумен се върнаха в мача с два бързи гола,но нямаха шанс за нещо повече.
Срещата завърши и с по един червен картон за двата отбора.
На финала София спорт загуби с 1:0 от РД Спорт,въпреки че “възражданци“ имаха четири-пет чисти положения.

Водените от Димитър Георгиев 2006/2007 завършиха на четвърто място,въпреки че,ако не бе една фрапанта грешка на съдиите в директния мач за финала срещу Ботев 57 нещата щяха да стоят по съвсем различен начин,но в крайна сметка този двубои завърши с победа за Ботев с 2:0.
Преди това София спорт записа победи над Юнайтед Пловдив със 6:1,Звездичка Бургас с 3:2,а в мача за 3-4 място отстъпиха с 0:1 на ОФК Несебър.

Александър Димитров и 2008 бяха големите победители в този турнир,след като грабнаха златните медали и голямата купа.
Победи с 8:1 над Юнайтед Пловдив,срещу Поморие с 3:0 и равен 2:2 с Металург Перник класира “фениксите“ на финал срещу ОФК Несебър,който бе спечелен с 1:0.

Йордан Димитров и 2009 записаха не лоши игри,но в крайна сметка завършиха на последното 9-то място.
Тежка загуба с 1:9 от Металург Перник,загуба с 1:3 от Алесандрия Румъния,победа с 2:1 над Ураган Украйна и злощастна загуба с 4:5 от Черноморец Бургас отредиха това класиране за малките лъвчета.

Другият набор воден от Йордан Димитров също грабна среброто,след като стартираха с драматична загуба с 4:5 от ОФК Несебър, “оранжевите“ записаха победи с 2:1 над Металург Перник,с 5:1 над Свети Никола Бургас и сразиха с 4:3 Черноморец Бургас.

Най-малките лъвчета от 2011/2012 водени от Радослав Христов бяха третият отбор на София спорт,който грабна второ място.
След победи с 5:0 над Звездичка Бургас и с 4:0 над Бригада Димитровград “оранжевите“ се изправиха във финал срещу Атлетик Несебър,който бе загубен с 6:1.

ФК София спорт в лицето на Владимир Стоянов и цялото ръководство пожела на всички участващи успешна състезателна и учебна година,много успехи занапред и покани всички присъстващи отбори да бъдат отново в Несебър и Слънчев бряг и през следващата година от 20 до 25 юни и от 24 до 29 август,а също така и в Сандански през февруари.